glanshammar inför premiären

Seriepremiären närmar sig rejält nu och lördagen den första maj beger sig GIF dam till Eskilstuna och Tunavallens konstgräs för att möta just Eskilstuna United DFF. Ett lag som förra säsongen kom tia i Söderettan och åkte ur med endast två poängs marginal. I träningsmatcherna har de bland annat vunnit över Gideonsbergs IF (div. 2), Stuvsta IF (div. 2), AIK DFF (div. 2), IFK Norrköping (div. 2) och KIF Örebro DUFF (div. 2). Förlust blev det mot Västerås BK 30 (div. 1). Ett lag som är seriefavoriter kanske? Ett snack med GIF’s nya tränare Fredric Zetterström kanske kan ge lite information.

Tuff inledning på serien att möta ett före detta division ett lag. Vad tror du om division två i år? Vilka lag är starka respektive svaga?
- En riktigt tuff inledning där vi möter seriefavoriten, vi kommer att åka dit utan press och göra vårt främsta för att ta med oss poäng. Division 2 ser rätt öppen ut med tanke på att de är 5 lag från div. 3. Rimligtvis borde de vara lagen från div. 3 som är kandidater för nedstigning. Lag som Eskilstuna, Glanshammar och Triangeln kommer finnas med i topp 3. En outsider är Ämtervik som stärkt laget med bra spelare.

Resultaten i träningsmatcherna varierar. Vad kan du säga om försäsongen?
- Laget har spelat in nya spelare och nytt spelsystem, vilket alltid tar sin tid men vi har gjort stora framsteg på slutet och det ser riktigt bra ut.

Hur är läget i truppen och känslan inför premiären?
- Truppen är jämn och stark, blandat med rutin och ungdom och känslan är väldigt bra inför serien. Vi kommer väl förberedda och andra lag kommer att få slita hårt om de ska ta poäng ifrån oss.

Är det någon spelare som utmärker sig lite extra på planen? Någon som motståndarna ska hålla ett öga på?
- Vi är starka som lag och har många duktiga individer, men en spelare som alltid ger allt i alla lägen är Sandra Hallin.

Hur tror du premiären på lördag slutar?
- Vi åker till Eskilstuna för att ta poäng och ska sälja oss dyrt.


Tack Fredric för de svaren och lycka till på lördag!

Texten är kopierad från Glanshammars hemsida

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0