ledigt

Igår avslutade vi en fantastisk vårsäsong med lite brännboll i Vilsta, helt galet att de yngre gick segrande ur striden men det var första och förmodligen sista gången som det blev så! 115-117 slutade i varje fall matchen och Kapten Jenny kunde inte hålla känslorna inne och protesterna mot domartrion var igång direkt....

Kvällen avslutades med Uniteds egna fotbollsgala där priser som Vårens: -Skyttedrottning(ar), -Hanna och -Resa delades ut. Självklart fanns det fler kategorier.....

Nu är det ju alltså ledigt i drygt två veckor så under den tiden ligger bloggen på is ett tag, men den som väntar på nåt gott... =)

Trevlig midsommar alla blåvita och ha en sjuuuuukt bra ledighet så ses vi i Götelaborg

10

-



Gothia

Direktlänk till Gruppen (G17 Grupp12)
 http://spelprogram.gothiacup.se/gruppspel?class=10&group=Group+12

Match 1: Eskilstuna United - Frösö IF 10.00 Slätta Damm3
Match 2: Eskilstuna United - Kongsvinger IL 13.00 Fjärdingsplan
Match 3: Eskilstuna United - USA Freedom 11.00 Fjärdingsplan


Vid gruppseger så spelas 32/delsfinalen på Grimbo4 mot tvåan i Grupp 9... kanske blir det en favorit i repris för i Grupp9 återfinns nämligen AIK (!!!!!) tillsammans med Arna-Bjørnar *Norge, SKF *Portugal och Hörnebo SK

Vid andraplats i gruppspelet så fortsätter A-slutspelet på Krokäng i en match mot Tvåan i Grupp 14 (Morlanda GOIF, Cumberlands Cobras *Kanada, Enskede och IBV *Island)

kärt barn har många ja vadå?

Igårkväll när vi befann oss mitt ute i ingenstans så var vi mer än omringade av vidriga små djur. Jag själv fick psykbryt några gånger då jag verkligen inte klarar av sånt (känna stickningar se dem flyga nära och värst av allt höra djurfan surra i öronen) slutade med att jag satte mig i kuvösen som My så fint döpte avbytarbåset till och där får jag och alla andra höra Marre köra ett hästläte, då jag inte vet vad det kallas så lämnar jag det osagt... nåväl där blir det kalabalik bland alla på bänken.
-Hon lät som en häst!
-En riktig Hingst!
-Men det är ju en kille.
-Ja en tjej heter Sto
-ETT STO ÄR JU EN GRIS!

Vem bjöd på dessa smartass? Amen absolut hon som har flest namn i laget, Josefine När! Härligt att du förgyller kvällen bland granar och mygg där Jessica "Natur" Lagerlöf i matchinledningen ställer frågan "Alltså vart är vi ens? jag brukar ha koll men verkligen inte idag...". Jenny nöjde sig inte med att förstöra kvällen och krossa Västanfors rekord/Fagerstas stolthet (?) utan när hon stamplar in på Statoil och ska betala så utbrister hon "Var fan är vi ens?" -Fagersta. får hon till svar men inte slutar det där utan nästa refräng som spelas ur fröken Jennys mun är "Är det ens en stad?" Sagt och gjort hela Unitedbussen vet nu att det bor 13000 i Fagersta.....
Med reservation för tryckfel (hur ska jag minnas allt Jenny säger? :))

Ikväll kan ni se United i Vilsta, 17.30..............


10

Klacken säger sitt

" EN GRIS, EN KO, EN ÅKERSBO" sjunger klacken i bakre delen av bussen, galet! Och mycket vågat att i ung ålder reta gallfeber på Polisen från just Åker... Värt att noter från matchen är när vår trogna Hällbysupprter ställer sig upp lägger handen på hjärtat och skriker "FLYTTA UPP RÖDA" amen absolut vi spelade i vårt vackra ordinarie ställ och Västanfors var röda-vad hände där liksom???

Klacken säger sitt

" EN GRIS, EN KO, EN ÅKERSBO" sjunger klacken i bakre delen av bussen, galet! Och mycket vågat att i ung ålder reta gallfeber på Polisen från just Åker... Värt att noter från matchen är när vår trogna Hällbysupprter ställer sig upp lägger handen på hjärtat och skriker "FLYTTA UPP RÖDA" amen absolut vi spelade i vårt vackra ordinarie ställ och Västanfors var röda-vad hände där liksom???

Seger

Tre noll blev det mot Västanfors så då vill jag passa på å säga att 1. Vi är de enda som hittills gjort fler än två mål på dessa rödingar och 2. Vi bröt ikväll deras svit sedan 2008, obesegrade på hemmaplan alltså tills ikväll då United kom på besök. Josefine "Grisen" När har stärkt sina aktier gällande hennes icke smarthet! Mer om det senare. Klart slut //10

Gothialottning

Nu är gothialottningen ute för allmänheten så ni kan nu surfa in på gothiacup.se och sen klicka er vidare på förstasidan. I gruppen ställs United mot Ett svenskt, ett amerikanskt och ett norskt lag.. Mega intressant alltså:) i samma klass finns lag som Hammarby, Jitex, AIK(!) QBIK, Herforder, BP, Fyllingen och IK Viljan. Nu fortsätter resan till Fagersta och match mot Västanfors, vi hörs senare alla fans... ///10

Lite sen med resultaten.....

heej :)
jag är lite sen med resultaten efter helgens matcher men bättre sent än aldrig som man säger..
Lördagen började med match mot viljan. Vi hade spelat mot dom helgen innan och då vann vi med 0-1 och i helgens match blev det hela 4- 0 ! Mycket bra seplat av united !!

Nästa match spelade vi  mot Trosa-vanhärad. Dom hade vi också spelat mot helgen innan och då vann vi med 0-5 och i helgens match blev det 6-1  till oss !
Så nu käns det bra att vi leder båda serierna inför sommauppehållet !
så nu kan vi bara fokusera på Kalle kaviar cup som är vår stora cup i sommar !

Dagens roligaste var såklart Tom med sin frilla !
Han hade vart på 80-talsfest kvällen innan så han hade rakat sej på sidorna och hade en  liten hårstrimma på huvudet ! ahhah det var jätte kul !

Och sen hoppas vi ju också på att Saga ska krya på sej efter att ha skadat sej under matchen  !
Så Krya på dej Saga och hoppas att du blir frisk till i helgen !! 

// wannabe 10 ;)

kommer du ihåg?

På onsdag vankas det match, borta mot Västanfors. Det är vårens sista match och visst f*n ska vi hålla trenden? 

Söndagen den 27e april 2003 gjorde Eskilstuna United entré i seriespelet, själv var jag såklart på plats på Tunavallen där Västanfors var på besök. Det regnade, det var kallt och jag lurade upp farsgubben högst upp på läktarn och där fick vi se United vinna enkelt med 7-0, plockepinn med andra ord. 

2003 var ett roligt år för United eftersom att man vann serien med 38p, 4poäng före tvåan Skoghall. Värt att notera är att Västanfors kammade noll och hade -115 i målskillnad, så vi kan ju lätt konstatera att de är bättre iår, poängmässigt minst i alla fall. Efter seriesegern så väntade ett kval till division 1, där United med vår kära målvaktstränare i kassen krossade kvalmotståndarna och division 1 var klart. tjollahopp!

Nu fick ni en kort och härlig måndagshistoria direkt från mitt huvud som är överpumpat av onödig fotbollsinformation.... (Amen hallå det står ju skrivet i stjärnorna att jag tog hjälp med Västanfors siffror)

Eskilstuna United - Västanfors 7-0 (2-0)
Eskilstuna United: Karolina Ljungqvist 2, Sara Olsson 2, Andrea Navarrete, Frida Segerberg, Victoria Stridh


10

vädergudar..

Ja alltså som rubriken avslöjar så var gårdagens största orosmoment inför avslutningen inte helt otippat, vädret. Under förmiddagen och inledningen av eftermiddagen så visade sig solen på Årby IP men när väl får härliga avslutning för Bollcirkusen skulle ta vid så öppnade sig himlen, väldigt mycket dessutom... Men trots det eviga regnet så kämpade alla cirkusentusiaster på och vi är supernöjda med avslutningen bortsett från vädret!

Extra kul att se att det var så många föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar som bet ihop och hejade på under matchen och lekarna. Vill även passa på att hälsa er välkomna in i Fotbollsfamiljen och jag kan härmed lova att det inte var er sista gång som ni stod på Årby IP i regnet och heja!!!!

Trevligt sommarlov så ses vi i höst igen!
 v.33 (18/8) hälsar Ulla sina gamla och förhoppningsvis nya vänner välkomna!

zero

Det blev alltså förlust igår mot Telge med 3-2. Resultatet visar att vi har fortsatt problem med att göra mål men det finns ingen anledning att haka upp sig på det när vi ändå spelar en bra fotboll. Alla förtjänar 48stjärnor och så  kör vi världens urladdning i höst:)

United har som sagt sista matchen på onsdag, Västanfors borta och innan den matchen så vankas det träning måndag 10-11.30 + 18-20 och tisdag 17-18.30.

CU
10

United 97 *uppdaterad

Goddag! Jag hinner inte ens stiga in på Årbys D-plan innan jag får se ett mål av United, HÄRLIGT! D-plan eller buren som den också kallas som idag är uppkonad till en 9-mannaplan. Annars så kan jag väl säga att jag är fortsatt impad av Uniteds 97er, nya segertåget? ****4-0 ryktas det om att det står, kanon Hörs sen igen , hepåre 10

lördag

Vill bara avslöja att jag (always number ten) snart ska bege mig till Årby IP för att titta en stund på min bloggkollega "Nya nummer tio" som lirar match... så det kommer säkert ett litet liveinlägg om hur det går.

Tjarrrå!

Slagsta United - Telge
14.00 Årby


HENIS -vad händer och fötter?! nu får du lämna ett spår efter dig och tala om var i europa du befinner dig :D


0-1 blev 3-1

Seger mot KIF Örebro alltså efter mål i 45e och 46e minuten ;) det tredje gjordes i 93e. Vi avslutade första halvlek på bästa sätt och startade andra likaså. Målskyttar Elin Wahlström, Maja Österholm och sista målet gjordes av matchens lirare Felicia Karlsson.

Tre poäng alltså och livet leker dock så stukade Elin foten, Lundberg fick en lårkaka och Anta mådde illa....

Pluspoäng till dagens söta bollflickor -99laget :) (plus till alla er andra som också varit)

-09 och..


Igår innan träningen så satt jag (10) Emelie Viktor och Munken i vårt nypimpade fotbollsrum/kontor/kalla-det-vad-ni-vill mysigt är det i varje fall. Nåja då skulle Emelie berätta om hennes dröm från natten och hon hann inte säga mer än "Jag drömde att vi vann Gothia och..." varpå Viktor var rapp nog och sa "..det gjorde vi ju" shuluulululu. Emelie menade såklart att hon drömt att vi (läs: united) vunnit Gothia igen, nice med andra ord!
Det roliga var väl att Emelie började förklara mer om drömmen "Vi satt i omklädningsrummet på Ullevi och så sa alla till Signe fatta att vi ska gå ut dit och sjunga". Jag minns inte allt hon sa men jag kommer ihåg att det lät som en otroligt rolig lördag i varje fall!

Just i det ögonblicket så väcktes minnena från lördagen den 18e juli till liv och titta i kalendern idag mina vänner för visst firar vår seger 11månader just i detta nu!!!!!!!!!! Tänk tillbaka för ett ögonblick och dröm en stund för vem vet om en månad.....................

if it happens once,
it CAN happen twice.

10

välkommen hem stjärnan :)

Ryktet går att Uniteds gamla nummer 5, den löpstarke och målfarlige BOM-BOM-EKEBOM besöker Vallen imorgon med KIF Örebro DUFF. Skickar alltså över pressen till Kim som måste visa allsvenskklass imorgon ;) nej men som den sanne vän jag är så säger jag -VÄLKOMMEN HEM TILL TUNAVALLEN KIM!!! =)

Laget är intakt och träningen idag var toppen, Jenny drog en fint a la Lovisa Lantz (snubbla på bollen) Sigge hade en oväntad vän med sig (fästing) och Viktor har lärt sig att spela på Vuvuzelan.....


/10

Eskilstuna United - KIF Örebro DUFF
19.00 TUNAVALLEN


sol?

Solen skiner och det är varmt, det betyder att vi ska vistas inne med några dunkar vatten. Ikväll är det en matchförberedande träning och det känns toppen, hemmamatch imorgon alltså -visst ses vi på Vallen? Det blir förhoppningsvis en match i solen och vem älskar inte att sitta och titta på fotboll i bra väder speciellt när det är en seriefinal?!

Annars vill jag tipsa er om att ni på Söndag kan se Bollcirkusens lirare i en fotbollsmatch på Årby IP kl.14. Det är Spanien (Slagsta, Norvalla) mot Skogsängen, vad de kallar sig vet jag tyvärr inte i dagsläget. Nåväl framtidens stjärnor gör alltså entré på söndag!!

CU
10

15

Ännu en bra genomförd träning av allihopa, härligt tjejer. Rapporterar dock om att Jessicas fot krånglar igen.. annars så var Anders snabbt framme med kylpåse och linda så vi får se hur hon känner sig på torsdag, hoppas i varje fall att hon klarar sig från något värre! Limpans tå är ju inte heller helt hundra men med en massa tabletter så ska hon snart vara fit for fight igen.

coniuncti fortes
over and out

10

gothia cup

Som det så vackert står på hemsidan så ska Slagsta åka ner och försvara guldet i Göteborg, det klingar ju fint att säga "Vi är regerande Gothiamästare" haha! Självklart vankas det hårdträning veckan innan Gothia Cup och lagom till avresan så ska nog domarna, förlåt tränarna hunnit packa ner allt som kommit i deras väg under veckan. Ni minns väl Viktors inlägg från förra året?.. 

Kan väl även säga att Unitedbloggen kommer vara igång på ett eller annat sätt under den veckan, återstår att se... Värt att notera är att det var med stående ovationer som Munken igår presenterade vilka ledare som ska med;
Munken "Ljushuvudet" Karlsson
Patrik "Tåren" Dahlborg
Viktor "Spiken" Eriksson
My "från Åker" Axelsson  (hon kommer hinna få ett ordentligt speknamn snarast, Lundberg fattar i varje fall detta)
Lotta "We love you" Hellenberg

Men innan allt fokus ska gå till Gothiaförberedelserna så är det faktiskt tre matcher kvar på vårsäsongen, två för United (KIF hemma och Västanfors bortaa) och Slagsta spelar hemma på lördag i en seriefinal mot Telge.

KIF Örebro matchen är även den en seriefinal som spelas hemma på Vallen fredag 1900-VALLEN ÄR VÅR BORG! mot ett Örebro som förlorade igår hemma på Behrn mot Ämtervik så nu är det tre lag i toppen  (jag går på minne, har inte tittat tabellen idag så jag ändrar väl snart om jag skriver något galet)  Vi står på 17 medan Örebro och Ämtervik har 16, det blir en riktigt rolig match värt att notera är väl att Sara Fröjdfeldt gjort illa knät igen i Örebros senaste match mot AIK(damallsvenskan) så blev hon inbytt i 46e och utbytt i 66e och vi får nog höra idag vad MR visar gällande hennes skada, sjuuuuukt synd!!

nåja två träningar kvar denna vecka och dem ska vara minst lika bra som igår, ses ikväll girls!

Roffe: Vi håller ihop i vått och torrt!

10

-

Trinkan vann mot Kumla med 2-1
Ämtervik vann mot KIF Örebro med 2-1
spännande!

--> vi möter KIF Örebro hemma på Vallen på fredag 1900

cheap monday

Träningen gick som på räls, inledningsvis med duggregn kanske inte helt otippat? Men sedan kom solen och gassade igång oss ännu mer. Det var riktigt bra fart på träningen idag, en träning där Elin körde för fullt och Erika visade att målsinnet finns kvar förövrigt så bjöd hon även på detta uttryck "HOLY COW" Där fick vi oss ett gott skratt vill jag lova, var kom det ifrån liksom?

Nåväl dax att återgå till VM och Vuvuzelans värld.. vi kanske ska köpa in såna och dela ut på våra hemmamatcher?

10

13

Den lilla ledigheten går mot sitt slut och solen har lyst med sin frånvaro, bra tajming. Nåväl jag hoppas att våra studenter hade en trevlig dag, kväll och natt! Hoppas även att det gått bra för Felle i helgen som spelat med LdB FC Malmö i Flickallsvenskan, vi får höra imorgon skulle jag tro :)

Tack o hej
10

Viljan - United

Match idag mot Viljan !
Det var väldigt blåsigt och spela och bollen gick lite hur som helst !
Men vi fick iaf med oss tre poäng !

efter många målchanser av oss blev det tillslut bara o-1
Kunde ha blivit många bollar till !!

sen tackar vi lovisa som var snäll och ställde upp och stod i mål en halvlek !
Du var jätte duktigt och höll nollan !
tackk så mke lovisa ! (a)



// reebeccarulander (Y)

sommarlov

Match igår var det ja och jag väljer att avstå från att skriva en utförlig rapport, tyvärr!

Idag är det fredag, vi har fått sommarlov och vädret är typiskt svenskt, så vad gör man då? Njuter av fotbolls-VM utan tvekan extra kul att VM inleds med ett mål som förmodligen blir VMs snyggaste! Snart dax att se Frankrike, vem vet kanske får vi se ännu en dansk skalle.....

kom igen nu city!

10

1-0

Seger mot Trinkan 1-0, tack för kaffet. Lekstuga på vänsterkanten hade Linn Limpan Andersson!!!!!! Skriver mer när jag är hemma . Hej puss 10

1-0

Seger mot Trinkan 1-0, tack för kaffet. Lekstuga på vänsterkanten hade Linn Limpan Andersson!!!!!! Skriver mer när jag är hemma . Hej puss 10

piiiip

jahaja, inte långt kvar nu för några minuter sedan så lämnade vi Arboga bakom oss, skönt som attan då jag längtar hem till min säng då ryggen inte klarar av dessa säten. Ja tyvärr så har golvet varit paxat sen början av färden men jag tror inte att det hade gjort någon större skillnad. Nåja inte långt kvar nu, sleep well

Torsdag den 10e Juni och förra årets A-lagskeeper fyller år, stort grattis till Anna Wahlström!

vem är?

På väg till Karlstad så var fantasin på noll så vi roade oss med att skicka sms till 118100...

Vem är Emelie Lundberg?
"118100 tror att Emelie Lundberg är en tuff tjej i sina bästa år. Hon är väldigt intresserad av gamla motorcuklar och hon älskar att äta tårta."

Vem är Amanda Olsson?
"118100 tror att Amanda Olsson är en cool tjej med tr olika garderober för alla hennes stilar. Hon är een riktig soldyrkare och gillar att vara brun och fin. På vintern när solen tycks vara borta brukar hon bunkra upp med solariumkort."

Vem är Signe Wennström?
"118100 tror att Signe Wennström är en söt och rolig tjej. Vi tror att hon gillar att dansa och att hennes stora dröm är att få ha en egen butler med svart frack."


Kul att se att några från F97 hittat hit, toppen! Hjälp Rebecca med vad hon ska skriva och fortsätt att kommentera. Härligt tjejer!

/10
dryg 1h och 30 min kvar, kul!

forza bajen

forza Bajen
in med bollen
hej hej

sjunger jag här för mig själv i bussen, why? jo därför att jag surfar in och ser att min vän Andrea Comaneci Ruiz kvitterade i Svenska Cupen matchen borta mot K/G, Bajen vann sen på straffar.. GALET GALET GALET!  härligt.



Vem är då denna Andrea? Jomen precis Uniteds gamla mittfältskanon, där uttrycket "minst på plan, bäst på plan" stämde mer än ofta.

/10


Förlust mot Triangeln 96

Idag var det match mot  duktiga Triangeln 96 i Sörmlandscupen
Mitt lag fick rycka in och hjälpa 96:orna som hade mkt skador!
Så vi ställde upp med ett lag på fyra 98:or , tre 96:or och sju 97:or !
Vi spelade jättebra fotboll och det stod 3-3 i paus
Jag tror att dom hade tagit ut segern i förskott och sen blev dom väldigt överaskade när vi var så bra
Men sen snackade dom ihop sej i paus och tillslut blev det 7-3 till dom
en bra match endå !
Och vill ni veta vad jag har kommit på ?
Att Ramen lovade den första som gjorde nick mål på säsongen skulle få en piggelin !
så nu är jag verkligen glad för jag gjorde ett nick mål idag !

men nu ska vi ta med oss det bra från den här matchen och vinna på fredag och lördag !



hejdå !
//reebeccarulander !(Y)


MATCH, HALVLEK 2

svart boll


bra spel, bra spelvändning, bra inspel men offside.

frispark utanför straffområdet, jenny tar den. den slås precis över. nu jävlar tjejer
än en gång vänder spelet fort och skoghall får ytterligare än hörna

bra boxning av lundberg och skoghall får en hörna till. först på bollen nu.
repris av emelie och prblemet är löst.
farligt på emelies utspark men bollen skjuts utanför.
linn kör en lång löpning men målvakten hinner före när hon är inne i straffområdet.
bra diagonalboll av helena och anta får skottläge.
byte nummer 2. sara ut, signe in.
ännu en kramig situation får vi emot oss. komigen domarn
linn löser situationen bra, inspark av emelie. en riktig såådan!
signe får iväg ett bra skott efter bra framspel från anta. bollen studsar fri och anta skjuter i stolpen med i princip öppet mål. nu är de nära.
tempot höjs och fler spelvändningar
ribbskott utav felicia, bra framspel av amanda!
tåfjuttar funkar, go for it
BRA spelat av felicia men lite sämre avslut av signe.
spelvändning till amanda som spelar vidare till felicia, vääldigt nära att få fram den till amanda än en gång.
bra jobbat felicia, vi får ett inkast för de
skoghall får ännu en hörna som slås utanför
full fart framåt, håll tätt bakåt.
skott ifrån hanna och vi får en hörna
bra hörna, men varför avslutar vi inte fortare????
byte nr 3. helena ut, marielle in.

bra lagjobb och domaren drar upp ostmackan till en spelare i skoghall..


bra linn, men in med bollen fortareee

vilket jävla skott hanna svärd, vänstersläggan i ribban! vart är turen?
hörna, nära men ändå så långt borta
byte nr 4. signe ut, anta in. go messi
nu är de farligt tjejer, lite mer skärpt i försvaret
bra inspark av emelie, men ingen finns där.
bra kämpat av felicia, men hon får än en gång ingenting för de..
amanda styr bollen preciiis utanför
MYCKET BRA amanda....
ännu ett läge får vi, felicia skjuter över.
hörna skoghall
hon tar väldigt mycket tid på sig och nu vänder spelet, felicia springer som bara fan.
långboll till maja och anta får in den, men får inte någon kraft i avslutet.

grov tackling och blomman fixar en frispark. jenny tar'n.. den går över. 

jävla skit och matchen blir mållös...
lite mer fire, och nu blir de bara att ladda om. en helg att vila och nya tag nästa match..
linn får pris för bästa spelare!
tack för mig, imorgon är de slagstas tur på ett förhoppningsvis soligt tunavallen.
derby dessutom..
återkommer senare när de är gladare miner!!

MATCH, HALVLEK 1

vit avspark, matchen är igång.


bra start!
planen är aningen kort på bredden så inläggen blir lite långa.
mycket bra spel trots det.
vi lyckas inte riktigt få bort bollen så skoghall har ett långt anfall, men blomman fixar en frispark!
fint uppspel och hörna på de!
blomman slår hörnan bra, maja nickar ner den och de är lite svajjigt ett tag tills målvakten får tag i den..
bra jobb helena hansson
få ner bollen nu tjejer.... vi måste få upp laget och vara först på boll.
bra boll serverad av lundberg
en lös boll jobbar maja ikapp men ingen finns i straffområdet när inspelet kommer. lägg byte för målvakten
nu är de virrigt, mittfältet måste komma ihop mer och fler spelvändningar..
lite lång frispark utav jenny, nu hugger vi på utsparken
fin löpning av sara och bra framspel, men när hanna serverar anta står hon offside.
sara gör en bra spelvändning till felicia, men försvararen hinner före
bollen går fram och tillbaka nu.
skoghall får en hörna som inte är farlig 
lång löpning med boll av felle, passar in bollen till anta som får bollen liiiiiite för långt ifrån sig.
slå till bollllllen för fan
ta tag i de nu kapten johansson, mer jobb tjejer, snabbare till bollen.
bra jobb anta, vi låser inkastet och får ett eget för de.
hörna united, bra slagen igen men målvakten hugger den. spelet vänder fort men sara gör de bra.
jenny sparkar på spelare, en redig sådan och skoghall har en frispark utanför straffområdet.
vi tar vatten för motspelaren verkar ha riiiiiktigt ont. hon tvingas bäras av på bår....
första bytet, maja ut, amanda in.
amanda spelar höger mittfält och felle flyttar upp.
frisparken slås i muren och blir inte till någon större fara..
DAMP, vi har marginalerna emot oss
underbart hemjobb utav linn på ett friläge, emelie är nära att förhindra hörnan skoghall får med sig. hörnan slås utanför.
tjockt jobbat av felicia och en hörna är ordnad
hörnan är bra men ingen trycker dit huve.. hanna erlandsson skjuter halvvolley över..
spelet väde snabbt och skoghall får ännu en hörna.
bra hörna men ingen större fara.
anta spelar ut bollen bra till amanda, men hon får inte med sig bollen hela vägen.
de verkar vara ett kramgott lag, med tanke på att de hänger sig fast vid felicia..
fint amanda och så nääär når bollen fram till en anfallare!
 första halvlek är slut.
någonting måste göras känns det som... det är ju våran match!
avbytarna värmer..

uppvärmning såklart

vi är framme, vi är ombytta, vi har börjat röra på oss.
det ser mycket bra ut måste jag säga.
vädret är bra, solen har tittat fram och planen ser väl, ja jag vet inte riktigt..
den är grön i varje fall!
naturgräs idag och de kommer gå som smort!
själv funderar jag på att äta min subwaymacka.
matchstart om 28 min!


/ 23 ju

tipselit

http://www.damfotboll.com/nyheter/2010/06/i-gott-sallskap



surfa in och läs...

hör upp alla fotbollstjejer (gammal reklam...)

Nu har vi lämnat Örebro och en smaskig matbit bakom oss, snälla Scandic bjussa idag på pasta m. kycling och gud så fint det satt i magen. Vi alltså ute på vägarna igen och Elin Wahlström hälsar att livebloggen är igång strax innan matchstart, ca 19.30 närmare bestämt och innan dess så kan ni mata på en massa frågor till fröken Wahlström!! :) kramkram always number ten

Mot Karlstad

Ludde har påbörjat resan till Skoghall med första stoppet i Örebro, där det vankas påfyllning. Allt är på topp vill jag lova och vi alla skickar en extra hälsning till favvoTommy som så sött (och på äkta supportermaner) stod på balkongen och vinkade så glatt:) Annars så ryktas det om att Anta stänger av sig från omvärlden på kvällarna enbart för att plugga in allt om VM, jag menar Bibeln är inhandlad pannlampan på och några dextrosolbitar så är natten ett lätt byte för vår Barcafantast... Hörs efter maten /10

Tisdag i Eskilstuna

Idag har träningen varit händelserik.. Först kom vår stipendiat Mallis Jansson till Vallen och fick flera gånger ta sitt tacktal som hon höll under Fotbollsakademins avslutning, nej tyvärr så höll hon inget tal men man kan väl få drömma lite?!:) sen kom skyttedrottningen tillika Steve Galloways spelare Erika Blomstrand iklädd Unitedoverall, sjukt snyggt och ännu trevligare VÄLKOMMEN HEM! Efter träningen så bjöd den nyblivna 17åringen Helena Hansson på tårta, tror dock att det är mamma Hansson som ska ha största äran :) haha! Imorgonvankas det match mot Skoghall borta, alla är pigga och krya så det ska bli skoj! Slagsta lirar hemma(Vallen 19.00) på torsdag mot Trinkan, ett laddat lag som igår fick 2-2 mot Telge.... Tack! 10

Se så vackert!!!!

img_1370 (MMS)

Se så vackert!!!!


åh elin w

Dagens bästa:
Elin Wahlström är back on track! Idag var hon med hela träningen och med ett leende på läpparna, skönt att se. Goooood girl, Elin följer upp lördagens succé med livebloggningen och kör samma grej på onsdag direkt från Lunnevi IP i Skoghall..

Jomensatte påminner När om att hon måste ragga vänner till onsdagens Bollcirkus...........

Henis

Idag fyller Henis år, 17 barre blir stora damen. Känns som om att alla fyller just nu, STORT GRATTIS!


Bloggar om united 97 !

heej!
jag heter Rebecca och spelar i eskilstuna united 97 !
jag kommer att blogga om mitt lag och om lite matcher och cuper !


I helgen har vi varit med i saffets cup i västerås
united 1 - enköping 0-2
united 1 -gideosberg 1-0
united1 -skiljebo 96 1-1
= ute ur cupen på målskillnad


united 2-syrianska 2-0
united 2-Västerås 0-0
united 2-barkarö 1-1
= vidare till semi


det ena laget tog silver och det andra laget kom 3:a i gruppen !


vädigt bra spelat av alla med tanke på att vi spelade mot 96:or

// rebeccarulander !

nya nummer 10

Tillåt mig att presentera vårt senaste tillskott till blogg crewet:
"Nya nummer 10" spelar självklart med numret på ryggen och med ett par schyssta nikeskor på fötterna så bjuder hon mer än ofta på fotbollsgodis. Kanske mest känd som tjejen som stack ut hakan en bra bit inför Kurirenbollen med de väl valda orden "Vi vinner turneringen lätt" självklart hade hon rätt. Jag talar om Eskilstuna United F97s Rebecca "Beccy" Rulander.
Bländande teknik, snabb och rätt inställning, jag kan göra listan lång men tipset till er är -Lägg namnet på minnet! Vi kommer få läsa mer om henne i tidningarna framöver och nu har vi fått hennes signatur på ett bloggkontrakt så i fortsättningen kommer vi att få njuta av F97 och Beccys framgångar, toppen.

Välkommen till Unitedbloggen Rebecca!




// 10


söndak

Tackar Elin W för den härliga livebloggningen från igår, perfekt! Passar även på att säga att 10-0 är en härlig rad även om den kunde varit dubbelt så stor men vi sparar lite till veckomatcherna (onsdag Skoghall, torsdag Trinkan) Annars så tar jag tillfället i akt och Gratulerar Uniteds gamla trotjänare Adina Hammarsten på 19årsdagen samt önskar Emelie "Nollan" Lundberg lycka till på Tipselit, de é great!

I övrigt så har våra 91or sin sista skolvecka kvar eller skolvecka, spexvecka eller vad ni nu vill kalla den. Studenten redan... missa inte att slänga iväg en tanke till:
Jessica, Lovisa, Maja. Sen finns det ju en hel drös med gamla Slagsta/Unitedlirare -ingen nämd ingen glömd-

Ta vara på solen!
always number ten

seeeeeeeeeger

firar segern med ett inlägg, nu är alla tysta i bussen
solen skiner fortfarande, ac är på och blir ett skönt stopp på shell

tack för dagens matcher, 10-0 är ett bra resultat!


//// 1

MATCH

halvlek 1
domaren blåser igång matchen, vita börjar med boll.

fin boll från storlinn till anta, tillbakapass till sara. inlägg och maja skjuter bllen utanför. matchens första målchans!

tjejerna fixar hörna!
blomman slår den bra, men jennyu och hanna lyckades inte få in den..
0-1 MAJA ÖSTERHOLM efter 3 minuter.
fin diagonalboll från helena, maja sätter dit ett skott utanför straffområdet.
lång och fin löpning med boll av helena, passade fram till maja som satte bollen precis utanför stolpen
hårt jobb av alexandra
resolut nick utav jenny. uppspel och vi jobbar till oss en hörna!
bra hörna än en gång, men över..
bra boll av jenny, fint inlägg men målvakten plockar den
spelvändning är lösningen
lsara överlämnar bollen till lihnn, blir en hörna på det.. farlig hörna igen och med lite jobb leder det till ännu en hörna.
hörnan slås utanför planen
fint jobb av hanna svärd blir till ett vasst skottläge för linn andersson
kött fö-fan och jenny fixar frispark
bra hörna än en gång, jenny nickar på målvakten och anta får ett skott utifrån.
fint kämpat nu, frispark!
united gör sitt första byte, maja  går ut och amanda kommer in.
felicia flyttas upp på forward och amanda spelar höger mittfält.
kumla verkar trötta men vi trummar på
2-0 ALEXANDRA ASSERSTAM i 35e minuten.
fin framspelning til amanda från felicia. anta får in returen från amandas skott!
härligt tjejer!
dubbelhörna för kumla, emelie löser det fint.
omställning av linn andersson
3-0 FELICIA KARLSSON i 41 minuten.
fin boll från blomman och felle jobbar in den!
amanda och blomman spelar fint!
långbollar lönar sid.
4-0 FELICIA KARLSSON i den 44e minuten.
lååååångboll av jenny, studsar i deras straffområde och felle placerar in den fint efter en bra mottagning.
HALVLEK 1 ÄR SLUT! marielle, lilllinn och signe värmer upp!
slagsta soelar bra men verkar inte få in bollen. 0-0! 
halvlek 2 drar igång. avspark united!
hanna svärd och blomman spelar bra ihop på mitten. riktiga kämpare!
köttjobb av anta och ett fint anfall på de. snart sitter 5an!
jenny väggar med felicia och får sig ett skottläge som sitter precis utanför stolpen.
andra bytet, anta ut, signe in.
signe levererar andra systern johansson och hon skjuter strax utanför stolpen hon med.
grymt!
bra bollinnehav nu, spelskickliga backar äger vi. man blir ju glad!
DÄR KOM 5AN!
5-0 FELICIA KARLSSON, HATTRICK I 57E MINUTEN.
friläget hon får förvaltar hon bra och lägger bollen kyligt till höger om målvakten!
tredje bytet, helena ut, marre in!
fjärde bytet, felicia ut, maja in, igen!
femte bytet, hanna svärd ut, linn andersson in!
6-0 LINN ANDERSSON, DEN STORA! I 62A MINUTEN.
linn passar linn, linn passar tillbaka, och linn gör mål. något sånt? fint spel linn-or..
emelie har inte fått mycket att göra denna halvlek, om någonting ens.. bra spel nu tjejer
linn och signe fixar en hörna! gillar de jag ser
bra hörna, jenny nickar över.. bra vågat, sätt dit pannan!
lite halvdant beslut och missförstånd ger kumla en hörna. BRA räddning av emelie, skitbra benparad.
solen är i moln, emelie plockar ett inlägg enkelt!
lilllinn skjuter strac utanför stolpen, med höger!
BRA linn andersson, stora! springer gör du bra
"virre, kliv ut en grönsak på kanten"
STRAFF, JENNY TAR DEN
7-0 JENNY JOHANSSON, I 80 MINUTEN.
STRAFF ÖVER MÅLVAKTEN.
erlandsson når nästan fram till maja.
spelet vänder och hanna erlandsson bryter och får frispark med sig!
8-0 MAJA, I DEN 87E MINUTEN.
grov rensning av linn den stora och maja springer ifrån försvaret och lägger in den fint höger om målvakten.
9-0 SIGNE, I DEN 89 MINUTEN.
marre utsidan ahlm lirar fram signe och hon smackar upp den i nattaket!
slagsta får in bollen i den 84e minuten. bra emma!

MATCHEN ÄR SLUT HÄR! BRA TJEJER
9-0 sitter där de ska!
vi tackar för matchen och nu är det nerjogg.
tack för mig vaaaa! hej

inför matchen

vi har anlänt, och är ombytta.
det nya matchstället sitter fint på tjejerna!

solen skiner och det är väldigt varmt, vatten dricks och de är kö på kisstoa...
mattan är fin, konstgräs .
snart drar uppvärmningen igång..
för övrigt leder vi med 3-0.
lejonkungen i högtalarna. nice ju!
taggande..
good luck


de närmar sig!

nu är vi påvägen!
bra fokus i bussen nu känner jag. forsätter så gör vi
uppdatering om matchen kommer ju. de kommer även en lite uppdatering om slagsta matchen, fint som snus!

frågan är om man valt fel plats i bussen. marielle är ju inte clean..
vattenpaus, heeeeeeeeeeeeej
23


Ljungan

Kul att läsa om Ljungan i tidningen, ännu roligare att läsa själva texten. I mina ögon skulle hon såklart haft chansen för längesen och kanske inte bara i den ljusblåtröjan, hoppas verkligen att hon åker dit. Det är det värt! 30 barre är ingen ålder.. om man ändå hade det målsinnet och den snabbheten..

Det bästa minnet jag har från Ljungans tid i United är; Håbo FF hemma, United vann med 10-3 och Ljungan hängde fem baljor! Skämmigt nog minns jag också vilka pjucks hon lirade i, de röda  Nike Mercurial Vapor.... märks det att hon var min idol? och bar numret som jag bär idag.. en stor bidragande orsak till varför tian är min, dock lirar hon med 11 nu en liten extra grej bara.

nu kan nog alla berättelsen om nummer 10, allt är Karolina Ljungqvist förtjänst!


vi é united

Värt att notera inför dagens Unitedmatch är följande:
Efter 6 år är det (äntligen) dax att tacka av det vita bortastället eller det ställ som en gång i tiden var vitt. Nåja så bli inte oroliga om ni är på Kumla IP, det är United i svart jag lovar.

2. vi måste städa Vallen idag också.......?! bara en liten parentes till Viktor.

3. drick vatten och kör hårt.

hej
10


kram

jag står för liveuppdatering imorgon på bloggen, även ledare ska ni veta, skall försöka göra det lika bra som milia med bloggandet och de övriga tränarna med ledarskapen!
tagga!!
morsning

/ e to the w


UNDER OMBYGGNAD

fick uppdrag att göra om bloggen.
är inte alls klar, men måste ta mig till skolan så får fortsätta senare...
värt att nämna redan nu är om ni går in på "kommentarer" kan ni nu gilla inläggen, under förutsättning att ni har facebook...!

/ ellan

pick and choose

Två matcher imorgon, så det är bara att välja vilken ni vill se eller båda är borta den ena i Kumla för United och Slagsta spelar i Stränkan.. Allt är tipp-topp vill jag lova och solens strålar är efterlängtade med tanke på det regnväder vi fått tränat i x antal gånger under våren. Nåväl sista träningen idag 1700 inför matcherna, 6poäng ska det bli!
Återtåget ska alltså till Kumla och Segertåget till Strängnäs

Värt att notera är att vi inom kort (förhoppningsvis) har en ny nummer tio som bloggar, härligt va?!

Ulla

Ännu en gång så har Norrvalla haft en trevlig dag på Bollcirkusen med Ulla. Duktiga, roliga, söta, underbara och engagerade kids stämmer absolut.
Efter vårt lilla möte igår med Bollcirkusgänget så var det alltså D-plan som gällde för mig Marre Jenny Hanna S Jonna Sara Elin och Emelie väl där så vann mot AC Primavera tillslut med 3-1, kanske var det att mannen med hockeybenskydden som skrämde sina adepter från SMID... mannen, myten, legenden Rolf Richard Jonasson kom i halvtid gick direkt in från start i andra utan uppvärmning och bufflade lite extra, kul å se. haha!

Annars så, känns det som att vi ska försöka göra bloggen lite mer till Uniteds... genom att vi lyckas skriva mer om ungdomslagen osv. Jag lovar dock inget, vi får klura på't

Läs om Anni i tidningen också, allas vår egen sisu! =)

/10

Heeej

Sitter på årby och njuter av solen på d-plan där det är derby i sjuan (konstigt...) Viktor lirar med 16 på ryggen och är mittback och Dahlborg med 14 på ryggen är högerback. Värt att notera är att Nummer tio tillika capitano Putte Karlsson gjort matchens enda mål. Starkt!!!! Hej /milia

proffsiga ledare

Missa för guds skull inte att anmäla er till Eskilstuna Uniteds sommarproffsskola! 600 riksdaler kostar det för att hänga på Årby IP den 16-18 juni och ha en sjukt rolig inledning på sommarlovet, I promise! Sex träningar, tre teoripass, lunch, mellis och tröja+vattenflarra ingår, du får mycket för den pengen alltså =) starkt! och såklart många roliga ledare.

Surfa in på hemsidan och läs mer!

/10

RSS 2.0