Sv. C

Svenska Cupen final på Krillan mellan Djurgården och KIF Örebro.
och äntligen har Kim fått spräcka nollan för iår, japp hennes första mål för säsongen kom alldeles nyss och KIF Örebro leder med 3-1 i halvtid!

Djurgårdens Natalia Rickne inför cupmatchen
intervjuare - Vad gör du när du inte spelar fotboll?
Natalia Rickne - Jag jobbar som gymnasielärare, på ett gymnasium

ganska roligt va?


så ere


28

United + Hellenberg = sant
Oh yes! äntligen får man väl säga så har vi lyckats få över Lisa till United ett år senare, vi (jag och Emelie) tjatade redan förra året och nu tar hon även med sig syrran Vicki, vilket är mer än kul! Den som väntar på nåt gott......
(läs mer om dem på vår hemsida)

Idag tränade även storstjärnan från Kenty självaste Karro och med sig hade hon en vänsterback vid namn Sofie som även hon spelat för Kenty iår, vad som händer framöver får tiden utvisa. Kul att dem var med och träna i varje fall!

Annars så fortsätter jag att säga att det är kul med alla "små" (läs; yngre) som tar för sig mer och mer på träningarna men nu är det ju slut med att knega på Tunavallen för den här gången så får vi se vilka som är med efter lovet när Futsalträningarna drar igång.

Annars då? Tack för mig, tack för iår och på kärt återseende

En stor kram till Skorpan/Salami också!


10


27

Ikväll har jag sett vår stjärna Emelie hålla nollan mot Tyskland! Matchen slutade 1-1 och det var ingen större högoddsare på att självaste nummer 10 Elin Rubensson målade. 1-0 till Sverige i halvtid.

Emelies kusin tillika vårt stora fan Petra "Perra Guldfot" Lundberg sa i inledningen av matchen "Tysklands nummer 9 är grym, hon kommer göra mål i andra halvlek" Sagt och gjort, nummer nio (Nicole nånting) drog in kvitteringen direkt i andra halvlek och fick pris som Tysklands bästa spelare.
*Det var bestämt sedan tidigare att Emelie och Lina skulle dela på målvaktssysslan.

Annars då? Inte bra att ta med sig fröken Erlandson på landslagsfotboll då hon tappade hakan ett antal gånger och Jenny tillslut hålla i henne hårt för att stoppa henne från att jaga autografer.. av bland annat gamla förbundskaptenen Marika Domanski Lyfors.

10

monday

,Bilden föreställer en flicka med vattkoppor
Risken finns att en av våra damer kommer att vakna och se ut så här imorgon... Det var inte speciellt svårt att skicka ut "prickiga korven" ur duschen idag inte. När hann knappt in i duschen och börja beklaga sig över "utslagen som kliar" innan hon prompt blev utskickad och då fick hon det även förklarat för sig att det är vattkoppor hon drabbats av eller var det -Vattenkoppor- som Erlandson säger.

I övrigt så är det i en klass för sig att familjen Åkers styckebruk ikväll ätit potatis och julskinka, det tog emot något så fruktansvärt att skriva just julskinka. Jag låter oktober förklara min åsikt i det hela...

åh gudars skymning där alltså.

Imorgon händer följande:
Malvina "Bleeding love" Jansson har snott med sig Unitedstället för att spela skollagsmatch med Eskilstunas friskola JB... whatta heck?! "har ni inget matchställ" var min första fråga men go for it, stan's bästa matchställ kommer till användning
(pik....)

Hanna "Ref-lover" Wallgren spelar mittback imorgon för sin älskade skola, Engelska skolan som lirar Skol-dm kval mot Skiftinge och Skogstorp på Triangelnborg. I Skogstorpslag finns the striker Rebecca Mellqvist som nu tränar med United, om hon blir blåvit får tiden utvisa. Tjarrå

Emelie "I <3 Statens Järnvägar" Lundberg slipper åka tåg och tur är väl det... för att lita på SJ är ju som att jag skulle springa milen ikväll, troligt men långt ifrån genomförbart.

Vill även idag passa på att säga att vi hade fina människor på Tunavallen och det uppskattas! =)

och sist men inte minst, trevlig resa era jävlar. Gör España osäkert!


//10

Passar på att tacka Alexandra Salmela Asserstam för en trevlig lördag också. Viktigt att alla får veta att vi är många fiskpinnar i laget. (FIskpiNNAR = Finnar)


21

Fina människor har idag besökt Tunavallen, väldigt fina människor. Det tackar vi enormt mycket för!
Allt jag ville få ur mig en torsdag som denna....

10

octobre

Oktober månad och regnet har nått Eskilstuna, förmodligen för att stanna tills graderna sjunker och blir till minus.. Vilket betyder snö. Tråkigt men sant. Igår värmde Tunavallens belysning något så oerhört när regnet föll över alla tappra som tränade. Vi hade ju några inbjudna lirare som skötte sig utmärkt, kul att se att dem tog för sig som om de redan spelar i United. Kort och gott så får vi se vart detta leder om vi inom en snar framtid kan presentera några nyförvärv.


Så här dött är det på SMID en tisdageftermiddag som denna...
Själv så slutade jag för drygt 40 minuter sen och undrar än vad jag gör här.

10

Ska se om jag hittar någon frivillig för en videoblogg.

Rock´n´ Roll !!


Blåvita stad

Tar tillfälllet i akt och tackar de nyfunna vännerna i blåtopparna, för den mycket trevliga kväll som har utspelats. I IFK återfinns bland annat min systers balkavaljer, min gamla tennistränare och fotbollstränare m.m. Listan är lång och alla är unika på sitt sätt, bäst så kanske? Men som sagt all ära åt Aziz som är the partymaker och alla hans nissar som hjälpt till. Känner att de i IFK ska tackas extra då mina damer i United vet hur mycket jag uppskattar dem. Men en otroligt trevlig kväll på Balsta med enormt mycket skratt och trevliga samtal.
ni é great, as usual.

Jag måste vidga mina vyer eller bloggens vyer, nå ut till fler. Frågan är bara hur.... inom en snar framtid ska jag återkomma med en perfekt lösning!


Vem får inte följa med in på systemet?

Lovorden har blev många och minnet sviker ännu en gång, måste börja utvärdera vad det beror på.
Däremot håller jag löftet om att få till ett inlägg när jag kom hem och jag är tveksam på om att jag lyckas få till något skapligt inlägg imorgon, en helig ledig söndag!

Vet däremot att jag inte tackat av legendaren som föddes med mikrofonen vid sin sida -han kom, han sågs, han segrade Sheriffen såklarre. För er som inte besökt Signes favoritlags hemmamatcher, IFKs hemmamatcher eller våra egna för den delen så är Sheriffen vår grymma speaker.
Kvällens tips från the Sheriff till Hanna Svärd var "Du måste byta namn, man tror att jag säger -Hannas Vär(l)d"

"ROCK N' ROLL TÄNKER NOLL NOLL" 

Mannen förtjänar självklart ett eget inlägg med tanke på alla sysslor han sköter, men som sagt MVG+!
hoppas att jag fick till rätt citat det tog några repetitioner att banka in det i mitt huvud så att säga.

Balsta IP

Live från Balsta IP med självaste speaker Sheriffen och Mr Motivation vid min sida så rullar livet vidare. Bättre kan det inte bli? Trevligt sällskap ! IFK+United = supersant! Hell yeah.
Gliringarna har haglat in gällande bloggen och att jag borde ge mer tid åt er... Ja er som läser och vill veta vad som sker här. Men what happens in Tuna stays in Tuna (Balsta)
 Tack så länge.
Always number ten

1-0

Grattis Hammarby. Grattis IFK.. Just nu på parken: LC har gett IFK ledningen alldeles i inledningen av andra halvlek -57minutwr har gått

Bajjjjen

Sitter på idrottsparken i norrpan och väntar på matchstart här, hjärtat är varmt för Bajen leder med 2-0 mot Kdff = allsvenskan 2011!!!!

jag vill ha fredag idag

Imorgon packar i stort sett hela laget in sig i bilar för att färdas till Norrköping och Nya Parken för att se vilka som gör oss sällskap till division 1. Norrköping med Sandra och Sandra eller Stuvsta med Johan och Ida-Linn, vill ni ha news från matchen så är det ju bara att ni hojtar.

Efter en förhoppningsvis trevlig dag i Norrköping så bär det av hemåt igen för att dra på sig Alice Coopers gamla utstyrsel och bege sig till Balsta för att ha en fräck kväll med mina damer och grabbarna i IFK.

Jag kan även passa på att önska trevlig helg till 94orna + Walle som sticker till Bosön för en träningshelg med Sörmlandslaget. Sedan kan jag avslöja att jag inte skriver så många fler inlägg för iår, nu får vi ta en välbehövlig vila tycker jag. Tack hej

10

I'll be there for you

För er som är intresserade av att se SMID-cupen / kommer att spela SMID-cupen så finns det en nystartad blogg bara för er. Ja vi i åk3 har som mål att anordna den bästa "SMID-Cup" någonsin! Därför förnyar vi och ger er en härlig inblick i planeringen av SMID-cupen...

surfa in på; smidcupen.blogg.se

tack för visat intresse!

Sic itur ad Astra

Sic itur ad astra betyder "så går man mot stjärnorna" och det är Umeå IK's "valspråk".
I lördags så firade Umeå IK att det var tio årsedan som klubben tog sitt första SM-Guld!
Nedanstående är saxat från Umeå IK's Facebook sida. Anna Sjöstrom står för svaret.

Varför vinner Umeå IK SM-guldet år 2000?
- Vi var unga, hungriga och ville alla bli bäst, vi ökade träningsdosen rejält och jobbade som ett lag. Vi hade kul tillsammans både på och utanför plan.

Är det inte så vi förklarat året? Ser ni vart vi är på väg tjejer?
Enda motståndaren är.. vi själva!

10



Anna Sjöstrom. Hon som bar nummer tio under sitt första år i Umeå.

Umeå startade sitt damlag år 1984. 12 år senare spelade dem i Allsvenskan första gången (1996)
Alla vet att Umeå IK är Sveriges bästa lag genom tiderna, ja så är det!
one day.................


återtåget

Tåget har rullat i mål för iår.

Vilket år! I våras startade försäsongen med Futsallir och SM-kval på hemmaplan i Vilstahallen men vad hände där? Vi åkte på torsk mot Glanshammar och åkte ur i första SM-gruppspelet, tråkigt med tanke på förra årets härliga prestation som slutade med en bronspeng i Skövde.

Ytterligare några veckor in på försäsongen samlas laget i omklädningsrummet efter en fredagsträning, Munken bryter tystnaden som utspelar sig med orden "Jag är sjuk". Efter det samtalet gick allt fort och fotbollen blev genast en liten droppe i havet. Så varenda människa blåögd eller ej kan ju konstatera att säsongen blivit bättre, på alla sätt och vis. Det första positiva var självklart när Munken kom till Rekarneskolan (bara några få dagar efter att han kommit hem från Uppsala) och höjde rösten direkt inför ett Jojo-test.

Där gick startskottet! Startskottet för en fantastisk säsong. En silverplats i division tre för Slagsta. Slagsta som var det enda laget som lyckades slå suveräna Telge United, på bortaplan dessutom! Slagsta som tog sig till kvartsfinal i Gothiacup där äventyret tog slut på Skatås mot Shanghai som vann med 1-0, resultatet kan vi i efterhand vara nöjda med med tanke på att deras ena innermittfältare tog hela AIK tillsamans i princip i finalen. Ja nästan! Sen är det ju en gåta i sig att AIK lyckades vända... nog om det.

En trupp som var blandad med slitna lirare från Gothia och spelare som var desto piggare efter en träningsvecka på hemmaplan styrde kosan till Danmark och Ishöj för en vecka med träningar och matchspel mot LdB Fc Malmö, ett tjeckiskt lag samt ett norskt. På årets vackraste gräsplaner drillades det ordentligt en timma på förmiddagen under tre dagar och fyra matcher spelades. 2 segrar, 1 lika och 1 förlust. I helhet så var "turneringen" top notch!

Och nu på hösten tycks allt gått av bara farten för förra årets Segertåg. Sjukt mycket mål och endast en förlust under hela säsongen och en oavgjord under hösten, stabilt! Ännu stabilare att vinna kvalet, 2-1 borta. och nu 2-1 hemma och vända 0-1 underläget.

"Man kommer längst på ärlighet" skrev jag till en vän nu ikväll.. Så nu ska ni få veta att jag aldrig mått så här dåligt innan och under en fotbollsmatch -ALDRIG! Förra veckan när vi åkte till Stuvsta IP och Huddinge hade jag känslan (och det tackar jag för!) "Det är som vilken seriematch som helst" men idag var allt uuuuäääääh bokstavligen talat. Jisses.

Tack..
..Munken för ännu ett fantastiskt år. Inte undra på att du är ett hett namn, vilken klubb skulle inte vilja ha en tränare som på två år vunnit två serier + Gothia Cup och listan kan bli längre med allt positivt.

..Viktor för all tid du lägger ner på United och oss. Att du orkar... Signe tycker ju som bekant att du snart kan bli förbundskapten med tanke på all din kunskap!

..Patrik eller Erik Hamrén? för att du håller igång modet på Tunavallen med frippa, clothes och pjuck. Utan Patrik, ingen ordning! Perfektionst som han är.. Dock så väntar vi på prisutdelning hällande bowling och danmark

..Anders för att du är världens bästa! "Anders kan/har/vill du". Vår allt-i-allo som borde få mer uppmärksamhet än vad han får. Vi är så tacksamma för allt du gör och vi MÅSTE bli bättre på att tacka dig! (och alla andra givetvis)

..My för allt. Vi är nog många som är extra tacksamma gentemot dig för den här säsongen.. Peptalk här, peptalk där. Du är personen som saknats i United och vi är jätteglada för att du kom tillbaka!  

..Lotta för att du är The one and only! Uniteds första "mansdominans brytare". Du vet att vi älskar dig och att du klär mer än bra i Unitedkläderna! Hade varit väldigt trevligt att få se dig på Vallen idag men plikten kallade..

.. Kent för rubb och stubb. Kent Nyström, mannen som smyger in United på Svenska Fotbollsförbundet! The man, myth and legend. Med andra ord... ena veckan drillar han forwards nästa backlinjen, sedan agerar han keeper för att under veckan därpå trilla oss i teknik. Fotbollskunnig? hell yeah.

..Styrelsen för sjukt jobb med att vi ska få de bästa möjliga förutsättningarna. Vi visste tidigt att sponsorintäkterna skulle bli mindre men tillsammans hittade vi bra lösningar och vips vilken fantastico säsong.

.. bonebraker Andersson för att du fixar och trixar med allt möjligt. Utan dig hade det ännu varit många frågetecken. Du har stått för ett enastående jobb och vi är väldigt tacksamma för Afrodansen, bowlingen, brottningen, kvällens middag. och självklart att du varit med och lirat i Slagsta samt ryckt in som coach!

..Ungdomslagen (spelare, tränare, föräldrar) för att ni slitit på årets hemmamatcher. Som bollisor, kioskpersonal och städat läktaren m.m. Fantastiskt samarbete, vi är väldigt stolta över era insatser!


Avslutar med att tacka mina fantastiska medspelare för en fantastisk säsong, det är helt underbart att få spela med er. Tillsammans är vi oslagbara! oj jag höll nästan på att glömma men icke... måste passa på att tacka alla som besökt Tunavallen iår, Grazie! Ni é great!
VI È BLÅVITT!




Always number ten!
(be happy Viktor, imorgon klickar jag hem nya fotbollsskor!)


HEJ HALLÅ SÖDERETTAN!!!! HEJA HEJA HEJA BLÅVITT

Segertåget blev precis som vi hoppats, trott, drömt om = ÅTERTÅGET!!!!!!!!

2-1 mot Peking, NU KÖR VI!!!!!!!!!

tack alla som kom till Vallen idag, tack tack tack... för ett sjukt bra år.
Tack Linn för att du sparat hela året för att kunna göra ett sånt vackert mål.
Tack Felle för att du avgjorde helvetet!!!!!

TACK TJEJER


10

UNITED KLARA FÖR DIVISION ETT!

Seger mot IFK Norrköping. Klara för division ett.
Tack för kaffet!

FÖLJ MATCHEN VIA RADION

http://sverigesradio.se/sormland/    - Klicka på länken och sedan ser ni bannern som för er till liverapporteringen!


blå och vit fotbollsdynamit

Vi älskar vårat Blåvitt och dem likaså,
 nej man kan inte annat än njuta.
I vårt hjärta det bankar en sång
utav känslor för staden som är vit och blå.

the day

08.48 Det är lördag, jackpott på lördag. och frukosten är uppäten för över en halvtimme sen.
Väntar på att taggtråden skall dukas fram till en massa härliga låtar.
Vi ses senare..

and remember to always be polite....




just idag är jag stark
just idag mår jag bra
jag har tron på mig själv på min sida

jag har väntat så länge på just den här dan
det är skönt att den äntligen kommer
väntat så länge på just denna dag
den ger lust när den kommer

Snart dags...

Det är ett jäkla tjat på Linn att jag ska blogg... Men det kanske är dags för mitt första inlägg nu dagen före säsongens viktigaste match. Börjar kännas att det snart är dags, känner mig lite lagom nervös. Jag hoppas att alla mina fina lagkamrater börjar dra sig mot sängen nu för lite välbehövlig sömn. För nu handlar det bara om att sova, äta och ladda för imorgon 14.00 på Tunavallen smäller det! Jag hoppas även att ni som läser bloggen pallrar er dit och tittar, ta gärna med er alla ni känner också och heja fram oss till div.1. Det är nu allt avgörs!

See you / Kapten




gör som torsten!!!!!!



Gör som Torsten!!!!! Imorgon mer tagg än någonsin

Gör som Torsten!!!!! Imorgon mer tagg än n...

Gör som Torsten!!!!! Imorgon mer tagg än någonsin


1

One day

En dag kvar alltså, innan en spännande fotbollsmatch blåses igång. Ja visst kommer det bli intressant! Speciellt när motståndarna är så spända, så spända att de börjar tala med gamla medspelare för att få koll på oss. Men det är en del av förspelet, utan tvekan! Från tränarna låter det alltid "Vi ska inte anpassa oss efter motståndarna, vi kör vårt spel" sen är det en osäker spelare som blir nervig.. Men så kanske det är i alla lag vad vet jag? Det är inte mig man går och biktar sig hos precis..

Peking hemma imorgon alltså och som föregående talare (skrivare?) fått ur sig så har träningarna varit bra, som alltid....
... Alla är tända det är match igen
och på planen där står vårat gäng
stadion kokar när det blir ett mål
och från klacken hörs ett segervrål
Våra färger det är blått och vitt
Det har vi haft sedan Ljungans tid
och alla håller vi på vårat lag
För det är klart att vi tar segern idag...



Who are we? - The army


Taggade

Grym träning. Sjukt taggade. Nu kör vi. Vi tro på det här och vi hoppas ni är med oss på lördag.


6

Flyers för matchen mot IFK Norrköping finns att hämta på Babyproffsen, Ica Maxi (Spelhörnan) Brothers (Tuna Park) och Stadium (Tuna Park)
Om du lämnar in din ifyllda flyer i entrén på lördag så har du chansen att vinna priser från Stadium!

Tack för kaffet.

Om ni inte har möjlighet att besöka någon av butikerna så är det bara att kontakta någon vänlig själ i A-laget så att ni kan vara med i utlottningen :)


sweden 2013

Nu är det klart, tjoho, Sverige har fått EM 2013 för Damer. Happyface.


Thomas Nordahl cup !

nu är vårat lag tillbaka efter en hel helg i örebro :D
Det har verkligen varit jätte kul och vi har alltid roligt och påsidan av planen  ! 
Båda lagen lyckades jätte bra och alla var jätte duktiga !
Lagen kom 3:a (åkte ut i semifinalen mot adolfberg med2-1) och det andra laget kom femma( vann b-slutspel) !
så den här säsongen har varit helt perfekt för osss, vunnit båda seriena och inte en ända förlust ! och sen har vi kommit jätte långt i flera cuper !!

härligt tjejer !!!
ni är bäst (L)
älskar er

//rebeccarulander

Underbart!!








På lördag spelar vi på hemmaplan...

På lördag spelar vi den andra och sista kvalmatchen i kvalet till division ett.
Denna gång spelar vi hemma på Tunavallen.

Matchen är på lördag mot IFK Norrköping och startar 14.00
Uniteds sponsorer bjuder på fri entré - ta med dig familj och vänner och stötta United!


Alexandra går på vatten, tjallalalala

"åh det är ju mycket varmare i solen"
ryktas om att Anta kläckte ur sig den grodan på dagens match:)

great

Man tackar för att vi inte kom i kvalgruppen som Gideonsberg är i, förstår inte riktigt hur det gick till men..... dem ska möta Mariehem och Själevad. Ah alltså det är Umeå- och Ö-viklag, gulligt det där alltså.

Right?


the game

Linn har tjatat och tjatat och tjatat lite till om att få ett blogginlägg att läsa. Så jag tänkte att det är lika bra att få det överstökat på än gång. (Linn lovade att hon skulle stå för bilderna om jag stod för texten)

Börjar med att säga Tack till alla som åkte med till Stuvsta IP och vi alla kunde ju rätt snabbt konstatera att ni fick den fina bussen.. Men det kanske var lika bra? Jag menar när Sara Björsson är i farten så går ingen säker, Visserligen var ju inte mitt bordsskick speciellt nära 100 procent heller.

Nåja vi tyckte i alla fall att det var väldigt trevligt att se så många på plats och Jenny var extra stolt över att Thomas satt på sig en Unitedtisha i storlek Small, däää ni. I övrigt så njöt väl hela publiken när ni fick se Eskilstunas Messi, Alexandra Asserstam på benen och så nära planen som möjligt i förd nummer nio. Nästintill att allt var som vanligt alltså.

Vi kan ju alla konstatera att det inte var någon speciellt rolig fotbollsmatch spelmässigt men eftersom att det blev en del tjong så kom det ju bra många konstiga chanser. Sedan så har ju båda lagen sin åsikt gällande vilka som verkligen spelade fotboll och vilka som stod för långbollarna men, ja skit samma! En kväll som denna så är det värt att fira 3 poäng även om inte spelet glänste.
Hemma på lördag så ska däremot spelet glänsa, för Vallen är vår, vår, vår, vår. Det är där vi är som bäst.

I övrigt så är det ju bara att konstatera att Jennys knän helst velat spela om två veckor men tji fick dem, dem lär ju vara minst lika blodiga nästa helg som idag.. Jösses..

Nu tackar jag för mig.
För er som är intresserade så kan ni ju kika in på Akfoto.se och se Anders bilder från matchen och så kommer ju Loppan slänga in lite kort inom en snar framtid.

Tack för idag mina vänner och på återseende!

Always number 10

2-0....

Slagsta leder hemma på årby med 2-0 mot Flen... Mål av Amanda och Carro "Hammarn" Jonsson

2-1

Tack Jenny, tack Maja! Tre poäng!!!!!!!!

*





Visualisera

GIF

http://www.damfotboll.com/nyheter/2010/10/topplag-i-div-2-laggs-ner

Glanshammar lägger ner sitt damlag, chockad är man en fredagskväll som denna.

borgen

Sitter på Vallen och har för en stund sedan mumsat i mig havre fras och gammal nyponsoppa, den smakade då betydligt mindre nypon än vad den bör.... Smaken var istället vatten... Men bättre än inget alls som Sigge så vackert säger.

Annars så har jag och fröken Lundberg precis haft ett trevligt samtal med Rinmans gympalärare Mats, mannen tror på oss alltså dock så är han kritisk emot Emelies grova beteende på matcherna.

Nu är jag tom på åsikter och lämnar resten osagt. Game imorgon, som vi längtat!

"Just idag är jag stark"


VUVVUVUVUVUVUVU

Vuvuzelornas kamp imorgon, aaaaa för fan!!!!! taggarå

WHO ARE WE? -THE ARMY!!!

Marta goes crazy if we don't go crazy tonight!


1 day

NU KLAPPAR VI IGÅNG!!!!!!





RSS 2.0