-

Erlandson -Var är kvadraten?
Resten- Du står i den
Erlandson -Jaha är det den här fyrkanten?!

Efter att ha inventerat i 3½h så behöver nog alla fylla på depåerna med nya kolhydrater och sova inför morgondagens premiär, fan vad skönt! NU KÖR VI!!


14.00 TUNAVALLEN!
Entré : 20 kr 
(Sektionen mot Nattkröken, tror jag)
"tro får man göra i kyrkan" men i varje fall.

/10


SERIEPREMIÄR

Just nu är det 17 timmar och 24 minuter tills vi står på Tunavallens gröna matta och inväntar Glanshammar med ett leende på läpparna. Imorgon är det seriepremiär, med andra ord dagen vi har kämpat för under hela försäsongen. Imorgon är det examen. Vi tolererar inte annat än vinst. Och efter en riktigt bra träningsvecka tror jag att det finns stora chanser till det. Bara vi orkar tänka Barca. Tänker vi Barca blir allt så mycket lättare, och helt plötsligt blir vi världens bästa fotbollslag(hur enkelt är inte det?!). Och efter träningen idag tror jag att Ms Keita kommer göra starkt intryck på innemittfältet, och toppa det med ett nickmål imorgon. Och för er som inte förstår kan jag förklara att Keita är Wahlström. Hennes nickar på träningen dödade. Igår med, men då dödade den mest min kind.

Och jag är på gång att ersätta Milias härliga unitedlåt från 2007.. Här kommer en liten försmak.

Vi är eskilstunas stolthet
Vi är laget som är bäst
Vi är laget som gör målen
Vi är laget som gör flest.

Vecka in, vecka ut.
Vallen är vårt hem.
Vårat mål är att vinna Gothia igen.


/ alexandra


one day

En dag kvar! Vi har en stängd träning idag så våra största vapen förblir hemliga tills imorgon, sen fortsätter vi uppladdningen med smaskig pasta och en trevlig kväll bland konserverna på hemköp, klockrent!!!!

Hejsvejs
/10

vi gratulerar

VIKTOR PÅ 25-ÅRSDAGEN!!!!

ikväll blir det tårta

onsdag it is..

..och tre dagar kvar, tills det smäller på Vallen och fyra tills det smäller på Årby, vi är laddade vi är tända. Jag väntar dock fortfarande med spänning på Antas nyskapade Unitedlåt. Ska se till så att försäsongens skyttedrottning skriver av sig om sina tankar inför lördagen.

Värt att notera är:
1. Emelie Karlsson is back on track!
2. Amanda, Felle, Emelie och Fölet ska till Skytteholm och briljera!
3. Vickevirus fyller hela 25 år imorgon!



Vi är United, Vi är United
Spöar Triangeln och Hällby
Vi ska vinna Gothia-guldet
Vi är världens bästa lag!

Den låten drog jag ihop under Gothia 2007... när jag var ung och dum men i väntan på Antas så får den följa med på vår resa.

/10


GoaliSara

Riktar några tankar och håller tummarna för Sara Björsson som skadade fingret på träningen..... hoppas det inte är några dåliga besked vi får från vår yngsta goalkeeper..

Annars så är volleykungen När tillbaka i träning tjoho!

Estocolmo

En dag full av skratt, kanske inte helt otippat men jag vill tacka mina vänner för en otroligt trevlig dag på Kanalplan och ännu en gång rikta ett tack till "Fröken Hammarby" som Anta kallade henne i förra inlägget, the one and only, Andrea Comaneci.

Matchen i sig var rätt tråkig men snygga mål fick vi se, efter Therese Brogårdes 1-0 sa Emelie "En het kandidat till årets mål!" sen att Göteborgs Linnea Liljegärd i stort sett klacka in målet och började förstöra festen var en annan sak... 2-1 målet såg varken jag eller Emelie.. ja och varför gjorde vi inte det? Jo för Emelie låg raklång i backen vid läktarn och jag stod hack i häl och verkligen asgarvade åt tösen. (jag flippar bara av tanken nu med)

Anta says:
"Åh kan vi inte ta en gruppbild, Jenny kan du ta?"
"Jenny tjänar ju tusenLAX i månaden"
Sen att hon satt och pluggade politik under matchen är ju en gåta i sig... nej hon är duktig i skolan, keep up the good work!

/10

Roadtrip

Vi sitter i samma bil.... Jag sitter i samma bil som fyra stycken nötter. Konstigt att inte Milia har fått en allergichock än. Just nu befinner vi oss i en alldeles för lång bilkö. Det är någon jävel där framme som bogserar. Snart anländer vi till snobbarna på söder, närmare bestämt om 21 minuter om man ska följa Milias gps. För er som inte vet vad vi ska göra så ska vi till kanalplan och kolla på Hammarby-Göteborg. Liten mysig roadtrip sådäe på söndagseftermiddagen. Där har Iallafall fröken Hammarby dukat viprummet till oss fem. Säger bara bratie! Linn, Jenny, Emelie och Milia lägger in en skön hälsning!

regnet det bara öser ner

inte längre men det har regnat/snöat tillräckligt mycket så Slagstas premiär är inställd.


titta och njut
tänk tillbaka
känn känslan


nu måste ALLA ha drivkraft nog att försvara guldet!!

tips om säsongen..

VEM
 -gör första målet i Div.II respektive Div.III?
 -gör flest mål under säsongen?
 -får syna domarkorten flest gånger?
 -blir årets utropstecken?
 sist men inte minst, vem kommer få bjuda på tårta flest gånger?

HUR
 -många mål gör United i tvåan respektive trean iår?
 -går det i serierna? (placering)

 

släng iväg en kommentar


United+snö = ?

Det här snöproblemet vill man ju bara kasta åt fanders, varför finns det snö? eller vänta är Tunavallens matta täckt av snö eller aska? Hmm... bra fråga

Nåja 9 dagar kvar till premiären!!!!!!!!
United - Glanshammar hemma på Vallen, förhoppningsvis med grönmatta

* Ni kan även passa på och bli ett fan av Eskilstuna United på ansiktsboken.
hej med er alla fans


GRATTIS

Vi gratulerar!
Vi gratulerar!
Vi gratulerar på din födelsedag!
Med blommor och blader!
Vi firar denna dagen
Vi gratulerar på din födelsedag!

Stort grattis till fröken Emelie Karlsson på 18-årsdagen!


vi är på gång

om jag inte har träningsvärk imorgon så kommer jag nog aldrig uppleva det.. idag ville jag spy efter en timme med Thess, eller ville och ville jag trodde jag skulle göra det. /10

.

bilder från matchen mot Gideonsberg finns på akfoto.se

vi gör det igen

Idag var det islossning för vårat Slagsta, 8-2 slutade matchen mot Barkarö hemma på Vallen. Frågan jag fick från en gammal tränare när han hörde om resultatet löd "Var ni ensamma på planen eller?".

Matchens delikatess var heltklart Signes hörnvariant........ ska se till så att ni får läsa hennes förklaring till den.

Det här med målskyttar ja... Jag vet att Signe Linn och Amanda hamnade i målprotokollet men med hur många baljor var har jag ingen koll på, det var säkert någon mer sin stänkte in en boll.


värt att nämna

idag är det 9 månader sedan vi tog hem gothia guldet!

united vinner

De rödklädda Gideonsberg gjorde 1-0 efter säkert 20-25 minuter men på läktarn fanns en sann entusiast som genast ropade "HEJA DOM BLÅA" Malte Karlsson vet hur man psykar motståndarlaget....Anta kvitterade efter 40 spelade, apropå Antas alla målchester hon har bjudit på under försäsongen så kom idag den roligaste, minns ni hur Carolina Klüft höll på efter varje kast/hopp under EM 2002? Anta gjorde likadant efter sin kvittering =)
2-1 målet gjordes av Josefine De Brun Mangs med en boll som strök mattan och via stolpen in i mål och Anta Klüft  avslutade målskyttet och satte spiken i kistan 3-1

Slagsta - Barkarö
10.00 Vallen

Marielle -Har My en man? (är hon gift)
Blomman- Hon är för fan lika gammal som mig!

23 år gamla är dem, lägg märke till GAMLA. shit vad Blomman drar upp vår medelålder alltså.

Gideonsberg -KOM IGEN NU TJEJER
Anta - KOM IGEN BARCA!

Vad hände där liksom



snart så..

..är vår stjärna hemma i stan igen, efter att ha färdats hela natten genom Europa. Helt crazy vad som kan hända ibland alltså. Men Emelie är nu hemma i Sverige igen men har några timmars tågresa innan hon är i stan.

Angående Jonnas operation så har den gått bra, menisken har läkt själv och det nya korsbandet är på plats, äntligen börjar vägen tillbaka till fotbollsplanen =)


NY MATCHTID!!

Citys seriepremiär mot FC Gute från Gotland har fått en ny matchtid pga askmolnen som ställer till det med flyget för gotlänningarna, den nya matchtiden för City gör att även vår match måste senareläggas. NY TID = 17.30

alltså avspark lördag 17.30 på Tunavallen mot Gideonsberg

varmt välkomna!

Värt att tillägga -Jonnas operation har gått bra men hon är groggy, starkt kort!


wow

En eftermiddag på SMID för Unitedlirarna=


vissa studerar

andra inte

genrep i helgen

Eskilstuna United DFF - Gideonsbergs IF,
Lördag 16.45 Tunavallen

återkommer ikväll med fräscha news inför matchen

Crazy fredag

Idag är en fantstisk dag bortsett från att det snöar/har snöat.
Äntligen är det strax dags för vår älskade nummer nio att opereras. 3 oktober i hemmamatchen mot Gauthiod skadades Jonna "Laxen/Jorma" Öhling och fick ta sig till akuten, magnetröntgen visade senare att korsbandet och menisken var skadad. Vi håller tummarna för att menisken läkt ihop och att operationen går bra...



Puss till Jonna

/10

sverige mot förlust

2-1 torsk ser det ut att bli mot Irland vilket betyder att EM är byebye... Sverige tog ledningen i andra minuten genom Hammarbys Magdalena Ericsson men Irland har vänt, 2-1 målet gjordes av Megan Campbell som var med och spelade för Irlands F19landslag här i stan, däääni.. (nummer 10)

vissa har det bra

Evelina -Det är inventering på Valborg från 17.00 på Hemköp, fredagen
Lovisa -Vilket datum är det?

tjaaalalalalalala

Jag vet att frågorna kring detta datum haglade in efteråt men vems mun kom det ifrån?


tisdag

Idag hade vi finfrämmande på Vallen i form av
Evelina "the allround girl" Andersson känd som Uniteds trognaste spelare genom tiderna. Även Thess var tillbaka efter sjukdom och det firade hon med ett hejdundrande corepass, tjoho vad bra jag mådde efteråt! Värt att nämna är att Trapattoni och Segerberg även dem höll sig inne på arenan medan Anders briljerade i bowlinghallen och Viktor likaså på något möte otippat nog gällde det Sörmlandslaget.. Patrik knegade förmodligen på som vanligt med sina siffror och miniräknare och Mysan gjorde sitt yttersta i kassen med sina blåsor på hälarna, det kostar att ligga i.

Annars då? I Ukraina vann Sverige mot just Ukraina med tennissiffror 6-0. Dock återfanns Goldberg på bänken men vafan det är ju en ära att bara få va där. Upp med morrhåren kompis =)

Jomensatte, jag har nog inte så mycket annat att säga mer än
Hare gött och njut av att sommaren är på G

Always number ten

i'm sorry

Har fått påhopp direkt från Ukraina angående min liverapportering igår, jag ber om ursäkt då jag råkade skriva Rubinsson istället för Rubensson som LdB FC Malmös stjärnlirare tillika F17landslagets capitano heter, ödestigert misstag!

Till mitt försvar svarade jag att det var kallt igår och att jag aldrig hann läsa vad jag skrivit när jag satt där med bänknissarna.


Fölet gör tecknet för "Peace motherfucker"


Helena "Alshammar" Hansson och Alexandra "Laban" Asserstam


Josefine "Nee jag har inte sovit" DeBrun Mangs


Svar till Emelie -gissa tre gånger om det var kallt.... haha :D

Tooooorsk

Torsk mot Bajen med 4-0, lämnar över matchkommentarer till hemsidan. Kan inte säga mer än att jag undrar vad min kropp vill egentligen. BRYT IHOP, BIT IHOP & KOM IGEN. /10

game

Slagsta - Bajen
13.00, Tunavallen

kom o seeee

ingenting kan stoppa oss

Anki: Tack själv, självklart ställer jag upp och extra kul när vi vinner med 1-0 borta

Seger efter Signes 1-0 mål i 88e minuten satt perfekt och samtalet hem lät så här
Signe-Jag gjorde målet
Signes mor- Gjorde du någon målchest då?
Signe - Nja eller alltså jag ramlade typ
Lirarna längst bak i bussen- Vem var det?
Signe - Eh det va bara morsan

Tyvärr var inte undertecknad i närheten när det skedde live, så med reservation för vissa fel får ni en fantastisk lördagshistoria.

andra halvlek

andra halvlek är igång. tryck på F5 för uppatering

händer inget speciellt. tyvärr

stuvsta hade något farligt på g skottet täcks av marre så Sara tar den lätt

Äntligen är vi uppe på deras planhalva igen, dock för en kort stund

Blå frispark, Anta tacklas bakifrån... JB says "Nääääää" we says "joooooo"

Den satt i nät!!! ja alltså nätet bakom målet
Byte number two. UT--> Sandra Blomstrand  IN--> Signe "Sigge" Wennström
Stuvsta däremot ska göra 7st byten, SJU STYCKEN!!!!!!!!!!!
Stuvstas 10 känner jag igen sen senast jag lira div2, hon har nämligen lirat i Nacka DFK

Polen har reducerat

blå frispark, krokben på Sigge

Helt okej försök men sista avslutet blev lite tafatt, dock förståeligt med cirka 50pers i straffområdet
Snabb omställing av styvsta avslutas med att nummer 30 löper ifrån marre och lobbskjuter över sara i ribban, returen går åt fanders, fine helt okej försök.

Nu börjar vi få igång anfallsspelet igen, lite mer lufta förbi en lagdel och mycket mindre spelaspelaspelaspela.

vi är på G

wait a sec, domarn blåser offisde... dagens första och den var inte speciellt solklar (från min vinkel på andra sidan planen)

nickis tänkte inte på allt "flugbajs och sånt" som kan finnas på båsetsglas, hon pussade glaset..

Felle kommer igenom, men målvakten kommer ut bra och kniper bolljäveln framför fötterna på na

IN--> Nikoline Gustavsson UT-->Amanda Olsson "jag har sån jävla håll, så jag kan inte springa" och ramlar nästan av plan

Zlatan (ANTA) vill vara grym nog och göra en repris från senast men denna gång går inte lobben i mål.. 8min kvar på batteriet och det är 11 kvar av matchen, ajaj!

offra lite nurååå. blå hörna, fint försök avsigge.

Bra hörna och Elin får nästan in bollen. Men den går utanför, snygg nick annars så.
Nu börjar jag avrunda härifrån Stuvsta IP.

Sista anfallet för bloggen blev en fon passningssekvens. HÖRNA IGEN. IN MED BOLLJÄVELN NU
Fort som fan så vi får avsluta med ett mål (hoppas batteriet orkar)
nej den gick inte ens in på plan

1-0 SIGNE, segeeeeeeer

LIVE FRÅN HUDDINGE

matchen har nu varit igång i drygt tre minuter och vi hade nyss ett skott på mål av Felle.... sorry att jag blev lite sen men jag avnjöt en inte allt för god pizza..
Tryck på F5 för att uppdatera

Anta - Felle
Linn-Elin-Blomman Jossan
Sara-Hanna E-Marre-Helena
Sara Björsson

Bra start från oss,  jobbar hårt och pressar. Vi börjar redan vinna mittfältet!

Frispark för Stuvsta, 40m? den tar i muren.

Efter lite tjong så slutar det med inspark för Sara.

Distansskott från Stuvstas Linda, plockepinn för Sara B. Värt att nämna är "Årets rutschkana" som går till Helena Hansson

Värt att tillägga är att Bajen fick 1-1 mot Sunnanå, Naza kvitterade på övertid, YEEEES!

Fn boll på djupet av Sara J som alla tror ska gå ut, alla utom Felle som löper och slår in bollen.
 snabb omställning av stuvsta som stoppas på mittplan, tack!

Blomman kommer runt på högerkanten och slår in den dock fastnar den på stuvstas mittback, tyvärr

4444 m offside men domaren låter spelet gå vidare = resultatlöst för stuvsta bra jobb av våra backar. nu kör elin på kanten

Spelar in till Felle som inte får till skottet, vi har mycket boll idag!!! rullar så vackrt gör vi

Elin "trähuvudet" Wahlström är kingen på mitten men domarn orkar inte springa..... = andra offsiden han släpper igenom

För er som vill följa F17 SVERIGE-POLEN

frispark stuvsta... konstigt. Sara Björsson nästinstill limmar bollen, piece of cake!

Stuvsta får hörna, nicken går i kryssribban och ut till inspark. Stuvstas nummer fyra missar mål från cirkus tre meter? grattis

Frispark till Felle efter att hon blivit nersparkad när hon inte ens har bollen. INTE OK!
Sverige leder 1-0 efter mål av LFCs Jonna Andersson

Vi börjar bli tillbakapressade.. dock efter eget slarv. Måste hitta tillbaka till noggranheten och engagemanget

sjukt mycket kalabalik i vårt straffområde men Sara B lyckas på något vänster dra bollen i stolpen och sen ut . tack tack tack.

2-0 till Sverige, capitano Rubensson

Byte i matchminut 34. UT --> Linn "Limpan" Andersson. IN--> Amanda Olsson

Linn says hej och hon mår bra trots urinvägsinfektionen som nu spökar =(

Det händer inte speciellt mycket i matchen just nu. mest hawaiifotboll

Vilka har vi som följer bloggen?  på plats har vi mamma och pappa björsson, wahlström och några jag inte ser ansiktet på?
 Så hej allesammans och fem plus till er

Tre noll till Sverige i halvtid efter mål av Jonna Andersson igen och vi har halvtid här och otroligt mycket mållöst.

unitedbloggen on the road

Vi har precis plockat upp två nötter i Läggesta, Josefine och Sigge...... filmen som rullar i bussen är storfilmen Drömkåken kan det bli bättre? möjligtvis.

Det regnar så höll tummarna för att det finns bås på Stuvsta IP....

Btw, city ligger under med 2-0 mot Motala på Vallen

vi ses 15.00

15.00 är jag redo för att ta er med storm och leverera rapporter. bara vädret tillåter????? Äsch vi ba' kör!


Missa inte.
Sunnanå - Hammarby 13.00
Lyon - Umeå  (CL) 17.00 SVT2
Real Madrid - Barcelona Tv4Sport 20.00
VILKEN LÖRDAG!!!

jag hoppas på två bortasegrar och en hemmaseger.... hehehe. Sen håller vi absolut tummarna för Svenska F17 landslaget=)

//10


blogg imorgon?

Jag hade inte tänkt följa med till kära Huddinge imorgon men efter stora burop så ställer jag frågan
-VILL NI HA LIVEBLOGG FRÅN UNITED-STUVSTA?

Tacksam för svar snarast! så hörs vi väl imorgon bitti om vad jag bestämt mig för, lutar nog åt att jag viker mig för trycket utifrån jag menar vem vill missa en roadtrip med united egentligen?


/10


direkt från smutsiga Simferopol i Ukraina

Med ett par minuter kvar av vilan "chillar" vi i korridoren intill våra rum där man sover helt ensam, intryckt i ett hörn. Men jag klagar inte.. Träningen denna regniga och kalla morgon lyckades jag genomföra och efter 120 minuters träning lämnar vi en mycket fin arena, trots denna oerhört konstiga stad med kyrkogård i en backe och hus som precis blivit nerbrända, med blöta kläder och handskar som man gillar. Denna kväll väntas ännu en god middag och massa teori. Vi, detta landslag, måste från och med nu titta hur de andra lagen spelar i både anfall och försvar för att kunna prestera matcherna de kommande dagarna så bra som möjligt. Vi siktar in oss på VM i Trinidad Tobago denna höst.

We will keep in touch!
Från ett regnigt men humoristiskt Ukraina
// Lundberg

Slagsta - Flen

Truppen:
Jessica
Hanna H
Marre
Carro
Nickis
Helena
Blomman
Hanna W
Lovisa
Milia
Sanna
Felicia
Amanda
Emma
Signe

18.30 Tunavallen

KO

- En touch, och du får inte nicka. Då åker du direkt.
Sigge: ok!
Mille: Är du med på huvudet då sigge?

Och vad gör signe tror ni? fritt fram för gissningar!

-

Igår stack jag, Lundberg, D Brown, Sargen och Lantz till Stockholm och såg på Hammarby-LdB FC Malmö, en match som Malmö vann med 1-0. Själv tycker jag att dem verkligen inte var värda tre poäng för det var ingen i Malmö som showade om man säger så, en stor eloge till Hammarby som spelade toppen och imponerade på mig!

Jag och Emelie fick lyssna till Erlandsons (Sargen) lagom puckade fråga/kommentar inne på Monki och vi skrek i butiken "BLOGGEN PÅ DEN" som ni vet så börjar vi bli gamla och minnet tryter frågan vi ställer oss nu är -Vad sa hon som var så osmart? Förhoppningsvis kommer vi på det...


clothes

Idag kommer kläderna, tjoho. Har du INTE betalat så kommer du INTE få det du beställt idag utan senare. Kan även tillägga att Jessicas bralls inte kommit än.

Amanda 418kr
Emma 418kr
Fanny 418kr
Felicia 418kr


Star For Life

Stadium samarbetar just nu med organisationen Star For Life, på Stadiums hemsida står det så här 
Star for Life vars vision är att inspirera unga människor att tro på sig själva, ge dem stöd i kampen mot AIDS/HIV och uppmuntra dem till att uppfylla sina drömmar.

Samarbetet går ut på att man under april och maj kan lämna in sina gamla fotbollsskor i den lokala Stadiumbutiken och där få skriva på en specialgjord sula. På sulan fyller man i sitt namn och mejladress och förhoppningen är att du ska få ett svar av den tjej/kille i Sydafrika som fått just dina skor! Som tack när man lämnar in sina gamla skor får man 200kr för att köpa nya.

Jag vet inte hur jag hittade till den här insamlingen men ni vet ju vilken nörd jag är.... Så redan igår skickade jag dit Elin Wahlström som lämnade in fyra par pjucks, applåd! Idag kommer jag dit med minst fyra par...... svårt att hitta alla om man säger så. 

Läs mer på Stadium - Stadium+Star For Life
Läs mer om Star For Life - Star For Life

/// Milia Lord


segern är vår

Inleder april med att säga att den där Sargen inte är speciellt pålitlig. I föregående inlägg skrevs det om hennes och vitlökens debut på Vallen idag. Inte vilken debut som helst utan som bårbärare i ett EM-kval. När nu stunden var kommen så kom Vitlöken ut på plan men ingen Sargen utan hon stod kvar i spelargången skrattandes....... Inte okej Hanna Erlandson
Värt att notera är att jag sa innan matchen "Tilda Heimersson gör mål" 2-0 på straff signerat av Capitano herself.. Dock utgick hon skadad med ett lindad knä, ajaj.
Sverige vann med klara 4-0

United - AIK 1-0

Innan matchen snackades det om att vår rätt usla målproduktion och hur vi skulle lösa den biten. Idag spelade vi som vanligt (lagom stöddigt) bra och vi spelade även bra i sista tredjedelen men utan att göra de där målen. Men tur att vi har vår Zlatan som bjuder på fotbollsgodis när hon drar in bollen med en chip (eller sköt du?) in da krylla, ni vet vem jag pratar om - ALEXANDRA ASSERSTAM! Men men några fler baljor hade inte varit fel

Imorgon vankas det träning med "My från Åker" klockan 9.30 på den vackra Tunavallen, kanoners.


Debutanter

Kom och titta på oss när vi gör debut på vallen idag.

//Sargen och Vitlöken

today

14.00, Tunavallen
Sverige - Irland
F-19

20.00, Tunavallen
United - AIK DFF

RSS 2.0