återtåget

Tåget har rullat i mål för iår.

Vilket år! I våras startade försäsongen med Futsallir och SM-kval på hemmaplan i Vilstahallen men vad hände där? Vi åkte på torsk mot Glanshammar och åkte ur i första SM-gruppspelet, tråkigt med tanke på förra årets härliga prestation som slutade med en bronspeng i Skövde.

Ytterligare några veckor in på försäsongen samlas laget i omklädningsrummet efter en fredagsträning, Munken bryter tystnaden som utspelar sig med orden "Jag är sjuk". Efter det samtalet gick allt fort och fotbollen blev genast en liten droppe i havet. Så varenda människa blåögd eller ej kan ju konstatera att säsongen blivit bättre, på alla sätt och vis. Det första positiva var självklart när Munken kom till Rekarneskolan (bara några få dagar efter att han kommit hem från Uppsala) och höjde rösten direkt inför ett Jojo-test.

Där gick startskottet! Startskottet för en fantastisk säsong. En silverplats i division tre för Slagsta. Slagsta som var det enda laget som lyckades slå suveräna Telge United, på bortaplan dessutom! Slagsta som tog sig till kvartsfinal i Gothiacup där äventyret tog slut på Skatås mot Shanghai som vann med 1-0, resultatet kan vi i efterhand vara nöjda med med tanke på att deras ena innermittfältare tog hela AIK tillsamans i princip i finalen. Ja nästan! Sen är det ju en gåta i sig att AIK lyckades vända... nog om det.

En trupp som var blandad med slitna lirare från Gothia och spelare som var desto piggare efter en träningsvecka på hemmaplan styrde kosan till Danmark och Ishöj för en vecka med träningar och matchspel mot LdB Fc Malmö, ett tjeckiskt lag samt ett norskt. På årets vackraste gräsplaner drillades det ordentligt en timma på förmiddagen under tre dagar och fyra matcher spelades. 2 segrar, 1 lika och 1 förlust. I helhet så var "turneringen" top notch!

Och nu på hösten tycks allt gått av bara farten för förra årets Segertåg. Sjukt mycket mål och endast en förlust under hela säsongen och en oavgjord under hösten, stabilt! Ännu stabilare att vinna kvalet, 2-1 borta. och nu 2-1 hemma och vända 0-1 underläget.

"Man kommer längst på ärlighet" skrev jag till en vän nu ikväll.. Så nu ska ni få veta att jag aldrig mått så här dåligt innan och under en fotbollsmatch -ALDRIG! Förra veckan när vi åkte till Stuvsta IP och Huddinge hade jag känslan (och det tackar jag för!) "Det är som vilken seriematch som helst" men idag var allt uuuuäääääh bokstavligen talat. Jisses.

Tack..
..Munken för ännu ett fantastiskt år. Inte undra på att du är ett hett namn, vilken klubb skulle inte vilja ha en tränare som på två år vunnit två serier + Gothia Cup och listan kan bli längre med allt positivt.

..Viktor för all tid du lägger ner på United och oss. Att du orkar... Signe tycker ju som bekant att du snart kan bli förbundskapten med tanke på all din kunskap!

..Patrik eller Erik Hamrén? för att du håller igång modet på Tunavallen med frippa, clothes och pjuck. Utan Patrik, ingen ordning! Perfektionst som han är.. Dock så väntar vi på prisutdelning hällande bowling och danmark

..Anders för att du är världens bästa! "Anders kan/har/vill du". Vår allt-i-allo som borde få mer uppmärksamhet än vad han får. Vi är så tacksamma för allt du gör och vi MÅSTE bli bättre på att tacka dig! (och alla andra givetvis)

..My för allt. Vi är nog många som är extra tacksamma gentemot dig för den här säsongen.. Peptalk här, peptalk där. Du är personen som saknats i United och vi är jätteglada för att du kom tillbaka!  

..Lotta för att du är The one and only! Uniteds första "mansdominans brytare". Du vet att vi älskar dig och att du klär mer än bra i Unitedkläderna! Hade varit väldigt trevligt att få se dig på Vallen idag men plikten kallade..

.. Kent för rubb och stubb. Kent Nyström, mannen som smyger in United på Svenska Fotbollsförbundet! The man, myth and legend. Med andra ord... ena veckan drillar han forwards nästa backlinjen, sedan agerar han keeper för att under veckan därpå trilla oss i teknik. Fotbollskunnig? hell yeah.

..Styrelsen för sjukt jobb med att vi ska få de bästa möjliga förutsättningarna. Vi visste tidigt att sponsorintäkterna skulle bli mindre men tillsammans hittade vi bra lösningar och vips vilken fantastico säsong.

.. bonebraker Andersson för att du fixar och trixar med allt möjligt. Utan dig hade det ännu varit många frågetecken. Du har stått för ett enastående jobb och vi är väldigt tacksamma för Afrodansen, bowlingen, brottningen, kvällens middag. och självklart att du varit med och lirat i Slagsta samt ryckt in som coach!

..Ungdomslagen (spelare, tränare, föräldrar) för att ni slitit på årets hemmamatcher. Som bollisor, kioskpersonal och städat läktaren m.m. Fantastiskt samarbete, vi är väldigt stolta över era insatser!


Avslutar med att tacka mina fantastiska medspelare för en fantastisk säsong, det är helt underbart att få spela med er. Tillsammans är vi oslagbara! oj jag höll nästan på att glömma men icke... måste passa på att tacka alla som besökt Tunavallen iår, Grazie! Ni é great!
VI È BLÅVITT!




Always number ten!
(be happy Viktor, imorgon klickar jag hem nya fotbollsskor!)


Kommentarer
Postat av: Anonym

2010-10-09 @ 22:05:58
URL: http://asser
Postat av: anta

du gör mig tårögd lilla älsklingstjej<3

2010-10-09 @ 22:06:39
URL: http://asserstam.blogg.se/
Postat av: Anonym

som jag sa....ni är grunden för min lycka, jag har mått dåligt i ett år...nu är det över..Tack alla underbara...:)

2010-10-09 @ 22:57:33
Postat av: Linn

Blir så glad att läsa detta. du är grym!! Tack alla för en uderbar resa. Gårdagen va magisk!

2010-10-10 @ 09:14:19
URL: http://linnanderssons.blogg.se/
Postat av: Lena, förälder

Grattis alla! Är så glad för er skull och för damfotbollen i Eskilstuna!!!

Riktigt bra inlägg,tack för att du skriver...

2010-10-10 @ 14:37:57
Postat av: amanda

det är så sjukt underbart det här!

2010-10-10 @ 17:53:26
Postat av: Mysan

Det största tack för dina underbara inlägg! Igår när jag läste detta inlägg fälldes det en tår av lycka! TACK!

2010-10-10 @ 19:26:46
Postat av: Göran W

Tack Milia för ditt fantastiska jobb med bloggen. Du är SUPER:-)!!!



Och GRATTIS än en gång tjejer. Längtar till nästa säsong...

2010-10-10 @ 22:05:38
Postat av: Anonym

Tack Milia för ditt fantastiska jobb med bloggen. Du är SUPER:-)!!!



Och GRATTIS än en gång tjejer. Längtar till nästa säsong...

2010-10-10 @ 22:06:16
Postat av: Göran W

Tack Milia för ditt fantastiska jobb med bloggen. Du är SUPER:-)!!!



Och GRATTIS än en gång tjejer. Längtar till nästa säsong...

2010-10-10 @ 22:07:07
Postat av: Piffen

GRATTIS!=)

2010-10-11 @ 12:45:06
URL: http://annaasophie.blogg.se/
Postat av: eken

milia, du är alldeles enastående på alla punkter! du och Bloggandet har hela säsongen nåt skyhöga höjder! tack för ännu en great fotbollssommar. kom ihåg hur grym du är.

2010-10-12 @ 20:28:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0