prisutdelning (utan priser)

Glömde ju att skänka all ära till Carro Jonsson som igår kammade hem storvinsten, jomensatte hon vann den traditionsenliga "Kronanturneringen". I finalen ställdes hon mot Maja Österholm som inledde finalen med ett helt okej kast varpå publiken utbrast till Carro "Nu behöver du BARA lägga den närmre högen" smart där! En annan smart tanke var "Men det är ju fusk att kasta sist, då ser man ju vart alla andra hamnat" det är väl det som är tjusningen med spelet att ens peng nästintill aldrig hamnar där man tänkt sig så om det är fusk att kasta sist känns väldigt tveksamt..

Men Caroline "Pokerface" Jonsson bjussade inte oss i publiken på en liten blinkning innan sista kastet utan smällde direkt in myntet mellan boet och Majas och segern var ett faktum! Med händerna upp i skyn och ett härligt "YEEES" så plockade hon hem 2010s första turnering. (Med reservation för endel påhitt i storyn)

Tävlingen går till på följande sett,
Alla spelare förser sig själva med en enkrona. Domaren (Rally-Kalle i detta fall) lägger ut en peng som är boet. Sedan ställer man sig i kö för att kasta sin peng så nära "boet" som möjligt på ett avstånd av ca. tre meter, de som är längst bort/minst nära åker ut och lägger sitt mynt ovanpå pengen som är boet och på så sätt byggs högen på allt eftersom och segraren blir några mynt rikare...
inte svårare än så, kanske ska filma nästa gång vi har detta eminenta påhitt!

/ 10

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0